Cum sunt susținuți persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Tara unde “totul se poate”.

 Cum sunt susținuți persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Tara unde “totul se poate”.

De mult timp cunoa;tem asociația MOTIVAȚIE, iar Igor Meriacre este practic omul-imagine dacă vreți al acesteia, cel puțin eu așa i-am cunoscut, simpli, dragi și plini de viață, poate că și asta a transmis și transmite societății, iar noi cei din jur nu prea le atragem atenție…Un exemplu este și despre istoria Marianei Țîbulac-Ciobanu: „Ca părinte cu dizabilități ești privit în Moldova ca fiind periculos pentru securitatea copilului tău

Mariana Țîbulac-Ciobanu este cercetător științific superior la Institutul de Istorie din Chișinău. Ea este istoric, blogger, jurnalistă, o soție devotată și mamă. De 5 ani formează cu Ion Ciobanu o familie fericită. Dizabilitatea locomotorie, pe care o are din copilărie, n-a împiedicat-o pe Mariana să-și vadă visurile împlinite, dar și să facă alți oameni din jurul său mai fericiți.

Mariana a început să sonorizeze cărți pentru persoanele nevăzătoare încă din facultate. La momentul de față, are deja sonorizate peste 150 de cărți. La începutul acestui an, Mariana a devenit membră a Consiliului de Administare al Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova pentru a se implica și mai activ în procesul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități din țara noastră.

Sursa de informație: https://motivatie.md/index.php?pag=news&id=1263&rid=1558&l=ro

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post