Cum avem grijă de copii – grădinița și ajutorul din partea APL

 Cum avem grijă de copii – grădinița și ajutorul din partea APL

 În situaţia în care capacitatea unei instituţii de educație preșcolară nu permite cuprinderea tuturor copiilor din districtul şcolar stabilit, se vor repartiza îndreptări copiilor în instituţiile de educație timpurie din districtele şcolare arondate din vecinătate, iar DGETS anual, poate decide reconfigurarea districtelor şcolare, până la demararea procesului de înmatriculare, astfel încât să se asigure înmatricularea tuturor copiilor de 3 ani uniform, până la începutul anului şcolar.

În cazurile când în instituţia arondată instruirea este asigurată în limba română, iar părinţii solicită o instituţie cu limba rusă, copiii sunt repartizaţi în instituţii cu predarea în limba rusă şi viceversa.

Luând în consideraţie faptul, că municipiul Chişinău se extinde, sunt înregistrate cartiere cu blocuri noi, cât şi sectoare private, întru asigurarea cu locuri pentru copii în unitatea preşcolară, DGETS la necesitate va face modificările de rigoare referitor la configurarea, reconfigurarea districtelor.

Sursa de informație: https://egradinita.md/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post