Cu suportul UE, la Edineț sunt în plină desfășurare lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă

 Cu suportul UE, la Edineț sunt în plină desfășurare lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă

Specialiști în monitorizarea proiectelor ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și consultanți regionali ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova au efectuat recent o vizită de monitorizare în teren, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. Împreună cu părțile implicate în procesul de implementare a acestuia, reprezentanții ADR Nord și GIZ Moldova au monitorizat porțiuni de aducție aflate în proces de montare. Lucrările în cadrul proiectului sunt executate în conform graficului.

La Edineț, în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, sunt reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele 2 778 de conexiuni, vor asigura cu apă potabilă sigură 18 235 de locuitori ai orașului, fără întreruperi. Perioada de construcție este septembrie 2021 – iulie 2022. Valoarea totală a proiectului din Edineț este de 58,70 mln lei, dintre care 50,70 mln lei – acordați de Uniunea Europeană, și 8 mln lei – contribuție locală. Cu sprijinul Ministerului german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), ÎM „Apă-Canal Edineț” beneficiază de un suport financiar în valoare de 34 mii de euro, care include: un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă, personal dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție. Totodată, specialiștii ÎM au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/03/02/22001588

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post