Cu microscopul în sânul naturii! Cine şi de ce?

 Cu microscopul în sânul naturii! Cine şi de ce?

Despre cum Studenţii de la facultatea de biologie şi pedologie practică cele învăţate  – într-un mic rezumat oferit chiar de ei.

Facultatea de Biologie şi Pedologie, Departamentul Biologie şi Ecologie a iniţiat un ciclu de activităţi practice, cu genericul întâlniri în sânul naturii cu elevii şi profesorii din țara noastră.

Elevii pasionaţi de biologie şi ecologie, din diferite localităţi ale Republicii Moldova, ghidaţi de către cadrele didactice ale USM, alături de profesori şi de părinţi, au participat la un eveniment inedit – deschiderea unui laborator ştiinţifico-practic, în aer liber. Evenimentul a avut loc în inima Codrilor, pe traseul turistic Orheiul Vechi.

Îmbucurătoare a fost prezenţa la activităţile practice a elevilor din satele vecine, care au fost însoţiţi de profesorii lor de biologie. De menţionat faptul că cei mai activi participanţi ai evenimentului au fost elevii din mun. Chişinău, de la Liceul Teoretic „George Meniuc” şi Liceul Teoretic „Spiru Haret”, care au manifestat interes sporit pentru activităţile practice, împreună cu profesoarele de biologie Lilia Serbinov şi Lilia Bâtcă, absolventă a programului de master Ştiinţe Biologice Aplicate, USM.

Iată că, acest model de studiu demonstrează o susţinere a studenţilor în a profesa, dar şi mai mult un model ca şi în ţările dezvoltate de a primi cu braţele deschise viitorii studenţi. Doar prin aşa model deactivtate – se pot construi adevărate profesii cu implicare majoră.

Informaţie detaliată o poţi găşi pe: https://usm.md/?p=4961&fbclid=IwAR3XOuVX9y3j8W0sIIuekVmebnoH5yeyAFdmEoA17zsStsLwAr-I_Y89uqI

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post