COPIII MOLDOVEI

 COPIII MOLDOVEI

Şi-a pus cineva întrebarea: Care va fi generaţia viitoare a Republicii Moldova? Or, vom alerga după publicaţii media sponsorizate şi fără conţinut, sau vom citi infomraţia cre ni se bagă prin diverse metode pentru a ne influenţa într-un fel sau altul?

În Publicația statistică „Copiii Moldovei” sperăm săgăsiţi informaţieutilă şi cum aţi puta influena voi acolo unde sunteţi şi puterile pe care le aveţi citind-lecturînd cea dea a 3-a ediție elaborată de Biroul Național de Statistică ce reprezintă o sinteză a principalilor indicatori statistici privind situaţia copilului în Republica Moldova, în perioada anilor 2014-2019. Publicaţia este structurată în 9 capitole în care se conţin date cu privire la aspectul demografic, sănătatea și educaţia copiilor, infracţionalitatea juvenilă, protecţia socială, situaţia familiilor cu copii, precum și date în profil regional și internațional.

Publicația a fost elaborată în baza datelor primite de la instituții și organizații, populație prin efectuarea cercetărilor selective și altor cercetări statistice, date ale altor producători de date precum: Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Ministerul Sanătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Servicii Publice, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Ministerul Afacerilor Interne, Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Camera Naţională a Cărţii etc.

Informațiile sunt prezentate fără datele privind partea stângă a Nistrului și municipiul Bender, cu excepţia cazurilor special menţionate, când indicatorii sunt prezentaţi în ansamblu pe ţară.

Publicaţia este plasată și în formatul Excel

Mai multe detalii găsiţi la rubrica: Produse şi servicii / Publicaţii / Copiii Moldovei

Culegerea a fost elaborată cu suportul UNICEF Moldova.

Sursa de informaţie: https://www.unicef.org/moldova/rapoarte/copiii-moldovei-0

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post