Consiliul Municipal Chișinău a declarat 2022 Anul cultural Eugen Doga

 Consiliul Municipal Chișinău a declarat 2022 Anul cultural Eugen Doga

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat ieri o decizie privind declararea anului 2022 – Anul cultural Eugen Doga, transmite MOLDPRES.

Raportorul asupra proiectului de decizie, șefa Direcției cultură a CMC, Valentina Volontir, a menționat că maestrul Eugen Doga este o personalitate de geniu, compozitor, academician, profesor, dirijor, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, Artist al Poporului, Cetățean de onoare al orașului Chișinău, autorul melodiei Imnului capitalei. În 2022, compozitorul își va sărbători jubileul de 85 de ani. „Prin faima sa și contribuția adusă țării noastre în lume, artistul Doga este demn de onoruri care putem să le aducem noi, cetățenii municipiului Chișinău”, a specificat șefa Direcției cultură.

Prezent la ședință, primarul Ion Ceban a spus că la cele mai importante centre expoziționale și de agrement din lume, creația lui Eugen Doga este utilizată drept muzică de fundal, alături de lucrările celor mai renumiți 5-7 compozitori ai lumii. Astfel, edilul a remarcat că este de datoria autorităților, dar și a cetățenilor, de a-i aduce recunoștință maestrului pentru opera sa și pentru efortul depus de-a lungul vieții, în vederea dezvoltării muzicii noastre naționale.

În luna octombrie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat trecerea la balanța Direcției cultură, pentru un termen de 10 ani, a unei clădiri din str. Veronica Micle, în scopul amplasării în ea a Centrului cultural „Eugen Doga”.

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2021/12/29/21009983

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post