Cetăţeanul cu salariul de 135 mii lei doreşte asigurarea imobililor. Cum văd asta cetăţenii, dar părinţii sau buneii?, poate vor achita din cei 2000 lei pensia?

Noul Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Vitalie Lemne, numit, joi, 07 octombrie 2021, în funcție de majoritatea parlamentată a declarat că în Moldova trebuie introdusă asigurarea obligatorie a bunurilor imobile.
Onuă iniţiativă, la care cîteva argumente nu s-ar inventa povara majoră va fi pe umerii buneilor, şi parinţilor noştri, deoarece, cei tineri nu mai sunt acasă,iar plecarea acestora peste hotarele ţării este masivă !
Cum putem numi această iniţiativă? Argumentînd prin faptul că este o practică internaţională, să vedem un alt punct de vedere:
- Cetăţeanul procură terenul, banii deja impozitaţi, apoi se achită anual impozit pe teren;
- Pregăteşte o serie de acte pentru care iar se achită bani, nu puţini, şi începe consctrucţia casei, pe alocuri, sau chiar majoritatea lucrînd peste hotare, ridică casa, şi iar achită impozit anual;
Cetăţeanul deţine o proprietate, a lui personală la care a muncit o viaţă, iar acum urmează a fi obligat să o asigure – gen să ridice capitalul şi să ofere banii greu munciţi companiilor de asigurare care „probabil îl alimentează pe acest nou şef numit”.
În comparaţie putem veni cu o altă precizare – asigurarea obligatorie personală:
- Nimeni de nimic nu e asigurat, dar din salariu banii se ridică;
- Mai ales în cazul pandemiei, nimeni nu a fost asigurat;
- Cînd eşti la spital, trebuie oricum să mulţumeşti;
- Dacă nu utilizezi asigurarea de sănătate, banii nu se întorc înapoi destinatarului, noi doar achităm personal, dar cei care au lucrat, 20 de ani, 30 de ani şi mai mult dar niciodată nu auutilizat poliţa de asigurare cum privesc situaţia? Cred avem nevoie de puţină umanitate!!
Sursa de informaţie: https://telegraph.md/vremurile-bune-aduc-si-taxe-noi-cum-explica-alaiba-de-la-pas/
Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.