Ce se-ntîmplă la frontieră? Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

 Ce se-ntîmplă la frontieră? Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

În perioada 27 decembrie – 02 ianuarie 2021, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 324 de evenimente cu documentarea a 331 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 59 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 16 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 244 de contravenții privind încălcarea regimului de sănătate, circulației rutieră, de transporturi;
– șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 235 de consemne, dintre care opt consemne pe Interpol și 227 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 48 de cetăţeni străini, dar și 47 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 168 490 traversări, dintre care un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de intrare în țară – 94 637 treceri. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 40 674 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 61% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 46 230 traversări persoane;
PTF Leușeni – 39 118 traversări persoane;
PTF Sculeni – 16 948 traversări persoane;
PTF comun Criva – 10 202 traversări persoane;
PTF Otaci – 9 780 traversări persoane.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 2 111 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Moldova, au fost completate 9 449 de fișe epidemiologice individuale. La controlul trecerii frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

În primele două zile ale anului 2022, la trecerea frontierei de stat au fost înregistrate 36 650 treceri de persoane, unde un număr 22 467 treceri – la ieșirea din Republica Moldova. PTF Aeroportul Internațional Chișinău a fost cel mai solicitat, fiind urmat de PTF Leușeni, PTF Sculeni și PTF comun Criva.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!
Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur!
#fiți_responsabili #călătorițiÎnSiguranță #Covid19_nu_a_dispărut!

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/01/03/22000010

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post