Calitatea educatiei în condițiile de criză sanitară.

Studiul sociologic ”CALITATEA EDUCAȚIEI ÎN CONDIȚIILE DE CRIZĂ SANITARĂ”este efectuat în cadrul Proiectului „Valorificarea oportunităților de implicare efectivă a părinților, comunităților și societății civile în guvernanța educației (2019-2021)”, implementat de Institutul de Politici Publice în cadrul Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova, cu susținerea financiară a Programului de Sprijinire a Educației al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă.
Concluzii generale:
- Părinții elevilor din școlile primare, gimnazii și licee au așteptări mari de la sistemul educațional. Fiecare al doilea părinte speră că fiul/fiica lui va avea studii superioare. Totodată, unul din patru părinți încă nu s-a gândit la nivelul maxim de studii pe care și l-ar dori pentru propriul copil/copii.
- În general, părerile părinților despre învățământul general din Republica Moldova sunt destul de bune (67%) și foarte bune (cca 10%). Circa 79% dintre părinți se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de calitatea studiilor pe care le fac copiii lor. Cota celor nemulțumiți (4,6%) și a celor foarte nemulțumiți (1,3%) este la limita erorii statistice a sondajului.
- În pofida nivelului înalt de satisfacție, manifestat de respondenți în cazul abordărilor generale ale „calității educației”, atunci când calitatea propriu-zisă este concretizată prin criterii ce pot fi mai ușor raportate la viața cotidiană, opiniile părinților devin cu totul altele, mult mai critice.
Sursa de informație: https://ipp.md/2021-02/studiu-ipp-calitatea-educatiei-in-conditiile-de-criza-sanitara/
Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.