Avocatul Ion Dron cere demisia Nataliei Gavriliţa, după ce premierul a spus că îi va întâmpina pe români „cu un pahar de vin şi un zâmbet”

 Avocatul Ion Dron cere demisia Nataliei Gavriliţa, după ce premierul a spus că îi va întâmpina pe români „cu un pahar de vin şi un zâmbet”

Liderul PONA, avocatul Ion Dron, îi cere preşedintelui Maia Sandu să o demită din funcţie pe prim-ministra Natalia Gavriliţa pentru declaraţia: „după ce trece pandemia, vreau să invit românii să vină să descopere Republica Moldova. Îi vom întâmpina cu un pahar de vin şi un zâmbet”. Ion Dron consideră că această afirmaţie este una „stupidă”, iar premierul trebuie să plece din funcţie pentru că ar fi jignit cetăţenii români.  „Este o premieră când românii de peste Prut sunt luaţi la mişto cu această declaraţie. Sunt luaţi la mişto de către un Guvern proeuropean, lucru care nu s-a mai întâmplat aici la Chişinău. (…) Nu este acceptabil să jigneşti un popor şi să continui să fii în funcţie”, a spus Ion Dron într-o conferinţă de presă. Ion Dron i-a cerut atât Maiei Sandu, cât şi Nataliei Gavriliţă să prezinte scuze publice poporului român pentru afirmaţiile respective.

Sursa de informație: https://adevarul.ro/moldova/politica/avocatul-ion-dron-cere-demisia-nataliei-gavrilita-premierul-spus-intampina-romani-cu-pahar-vin-zambet-video-1_6188df745163ec42714e3115/index.html

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post