Automobilele înregistrate în mun. Chișinău ocupă 20,7% din suprafața străzilor din oraș.

 Automobilele înregistrate în mun. Chișinău ocupă 20,7% din suprafața străzilor din oraș.

În Moldova avem înregistrate aproape 1,1 milioane unități de transport, dintre care peste 680 mii de autoturisme. Chiar și-n an de criză, moldovenii au continuat să procure automobile, iar numărul lor crește continuu an de an.

În timp ce numărul de automobile sa dublat în mai puțin de 15 ani, lungimea drumurilor și a străzilor a rămas practic la fel cum era acum 50 de ani. Drept consecință numărul de automobile la un km de drum a crescut de 24 de ori în ultimii 50 de ani, de la 3 automobile la un km de drum în 1970 la peste 73 de automobile în 2020.

Însă cel mai grav au fost afectate principalele localități urbane din țară. Astfel mun. Chișinău are în prezent înregistrate aproape 230 mii automobile, iar suprafața străzilor și drumurilor din oraș a crescut nesemnificativ în ultimii 30 de ani.

Drept consecință, doar automobilele înregistrate în mun. Chișinău ocupă 20,7% din suprafața străzilor din oraș. Asta fără automobilele celor care vin în municipiu.

TOP-ul este urmat, după cum și era de așteptat de mun. Bălți, unde automobilele ocupă 8,2% din suprafața străzilor și mun. Soroca cu o aglomerație de 6,3%.

Sursa de informație: https://ionita.md/2021/03/04/top-ul-celor-mai-aglomerate-municipii-din-moldova/?fbclid=IwAR0GpbxpSEH31XZtCKC-hyktXdH__479wUlQ_tUUkoYvidRhYfGta4GwOhw

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post