Asistenţă gratuită în dezvoltarea capacităţilor organizaţionale, acordată unor companii

 Asistenţă gratuită în dezvoltarea capacităţilor organizaţionale, acordată unor companii

Trei companii din ţara noastră care activează în agricultura ecologică sau au tangenţă cu aceasta vor beneficia, în perioada decembrie 2021-iunie 2022, de asistenţă axată pe dezvoltarea capacităţilor organizaţionale, oferită în cadrul programului USAID „Farmer-to-Farmer”, implementat de CNFA Moldova.

Asistenţa va fi oferită de o companie autohtonă angajată prin contract în urma unei evaluări a capacităţilor efectuate recent şi în baza recomandărilor elaborate în urma acesteia.

Cei trei beneficiari sunt Asociaţia Patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), Incubatorul de afaceri agroalimentare Katalyst Kitchens şi SRL Agrobiznes.

Asistenţa va consta în elaborarea pentru fiecare beneficiar în parte a câte un manual în domeniul resurselor umane, o politică a deplasărilor de serviciu, un model de raport pentru consultanţii contractaţi, precum şi un sistem de monitorizare şi evaluare. 

Serviciile de dezvoltare organizaţională vor mai include crearea unor sisteme de politici şi proceduri pentru efectuarea angajărilor, inclusiv de voluntari, şi identificarea celor mai bune practici în domeniul serviciilor oferite de fiecare beneficiar.

Totodată, cele trei entităţi vor fi asistate în întocmirea unor coduri de etică profesională, gestionarea fluxurilor de informaţie şi schimburilor de date, elaborarea unor modele de contracte utilizate de cele trei organizaţii, precum şi alte documente.

Programul Farmer-to-Farmer este implementat în ţara noastră, în perioada 2018-2022, de CNFA Moldova cu suportul financiar al USAID. Programul are drept obiectiv creşterea veniturilor obţinute de producători, procesatori, exportatori şi alţi actori de pe lanţul valoric al agriculturii ecologice și cel al producerii laptelui și al creșterii animalelor prin îmbunătăţirea asocierii, accesului la resurse, instruirii fermierilor și a educaţiei universitare, se menționează în comunicatul de presă al CNFA Moldova.

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post