Artistul Lică Sainciuc a vernisat expoziția de imagini vechi „Chișinăul în culori”

 Artistul Lică Sainciuc a vernisat expoziția de imagini vechi „Chișinăul în culori”

Expoziția de imagini vechi „Chișinăul în culori” a fost inaugurată la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău. Lucrările reprezintă reconstrucții realizate de artistul Lică Sainciuc, care astăzi împlinește vârstă de 75 de ani, transmite MOLDPRES.

Expoziția include șaisprezece fotografii vechi ale Chișinăului. Lucrările relatează câte o poveste, prezentată prin prisma imaginației și viziunii artistice a autorului. Fotografiile restaurate includ vederile: Hotelul Elveția (a doua jumătate a sec. XIX), distrus în 1941, Vedere înspre Orașul Vechi de pe clopotnița Soborului Nou: se văd bisericile Sf. Ilie și Soborul Vechi, distruse în anii ʼ50, Biserica și Clopotnița Luterană (a doua jumătate a sec. XIX), distruse în anii ʼ60, Circul Chișinăului (anii 1920), azi Filarmonica Națională, Planul Chișinăului la 1889 etc.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, sub egida Direcției Cultură și în parteneriat cu Centrul de Cercetări Umaniste al USM, cu prilejul Zilei orașului, marcată pe 17 iulie.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 15 iulie curent. 

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/06/29/22004839

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post