Anatol Rusu: Exportăm în Canada miere autohtonă ambalată

 Anatol Rusu: Exportăm în Canada miere autohtonă ambalată

Anatol Rusu a lansat o afacere de procesare a mierii în 2016. Investind timp și bani împreună cu familia, au reușit să dezvolte parteneriate cu sute de apicultori din țară, iar mierea să fie livrată către piețe cu cerințe înalte față de produs.

Sub brandul Apifera, aceasta poate fi găsită în magazinele din Canada, SUA sau țările Uniunii Europene, exporturile de miere ambalată și în vrac însumând 400-460 de tone anual. Dacă anul trecut compania exporta aproximativ 90% din miere în vrac, acum a majorat cantitățile ambalate cu 10%. Mierea procesată și ambalată de către antreprenor ajunge în SUA, Germania, Canada și Irlanda. Consumatorii pot opta pentru volume de 300, 500 și 1000 de grame. Ce ține de complexitatea exporturilor, antreprenorul spune că în Germania sunt cerințe mai stricte față de calitatea mierii decât, spre exemplu, comparativ cu cerințele din Canada. În ciuda mai multor păreri rulate despre calitatea mierii pasteurizate, Anatol Rusu spune că aceasta nu pierde din proprietăți. Ce ține de relația cu apicultorii, Anatol Rusu spune că în sectorul apicol autohton au avut loc în ultimii ani mai multe schimbări demne de apreciat.

Sursa de informație: https://agrobiznes.md/anatol-rusu-exportam-miere-autohtona-ambalata-in-canada.html

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post