AIPA a semnat contracte de finanțare în sumă de 12,5 mil. de lei pentru proiecte de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural

 AIPA a semnat contracte de finanțare în sumă de 12,5 mil. de lei pentru proiecte de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a semnat contracte de finanțare în sumă de 12,5 mil. de lei pentru proiecte de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural. Documentele au fost semnate astăzi, 30 iulie, la sediul AIPA cu cele 11 primării, care au aplicat pentru finanțare în cadrul celui de-al treilea apel. 

Proiectele pentru care au aplicat primarii vizează renovarea/reabilitarea clădirilor publice, achiziționarea de vehicule și echipament de deszăpezire și întreținere a spațiilor verzi, reabilitarea drumurile publice, precum și extinderea/reabilitarea sistemelor de canalizare. 

Directorul AIPA, Vadim Curmei a salutat inițiativa primarilor de a aplica la finanțare, deoarece acest lucru contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai a populației. ”Încurajăm toți primarii localităților Republicii Moldova să inițieze proiecte pentru a contribui la un trai mai bun al populației”. 

Printre localitățile care au primit cele mai mari subvenții de la AIPA au fost comuna Tohatin – 1,8 mil. de lei – construcția colectorului pentru funcționarea sistemului de canalizare și localitatea Gura Camencii – 1,7 mil. de lei – reabilitarea drumului din centrul localității cu o lungime de 0,5 km. 

Cel mai mic contract care a fost semnat dă către AIPA este localitatea Rudi în sumă de 394 mii de lei, iar banii sunt destinați pentru achiziția echipamentelor și utilajelor de deszăpezire.  

Primarii au vorbit despre importanța ajutorului statului pentru mediul rural și au mulțumit AIPA pentru promovarea subvenționării destinate îmbunătățirii nivelului de trai și de muncă în mediul rural.  

Sursa de informație: http://aipa.gov.md/ro/content/aipa-semnat-contracte-de-finan%C8%9Bare-%C3%AEn-sum%C4%83-de-125-mil-de-lei-pentru-proiecte-de-%C3%AEmbun%C4%83t%C4%83%C8%9Bire

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post