Agenții economici nu sunt obligați să fie înregistrați ca operatori de date cu caracter personal în RODCAP

 Agenții economici nu sunt obligați să fie înregistrați ca operatori de date cu caracter personal în RODCAP

Pe pagina web a institutiei Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personale a fost publicată informația prin care se vine cu anumite detalieri care au dus la schimbarile provocate de legislatie, și anume de exluderea obligației înregistrării/notificării agenților economici în Registrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

În acest sens, urmare a solicitării oficiale se prezintă informația precum că, agenții economici nu sunt obligați să fie înregistrați ca operatori de date cu caracter personal în RODCAP.

Excluderea obligației de a notifica operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal nu exonerează operatorul de a îndeplini celelalte obligații care îi revin potrivit dispozițiilor legale aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal, cu precădere a celor privind asigurarea condițiilor de bază pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv evaluarea impactului asupra prelucrării datelor cu caracter personal – în vigoare din 10 ianuarie 2022; realizarea drepturilor subiecților de date cu caracter personal; a măsurilor organizatorice și tehnice necesare pentru asigurarea confidențialității şi securității datelor cu caracter personal.

Sursa de informație: https://www.vreauinfo.md/ro/request/399/response/522/attach/3/Demers%20nr%2002%202%2005%20115.signed.pdf?cookie_passthrough=1

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post