A fost finanțată a treia tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

 A fost finanțată a treia tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că astăzi, conform graficului stabilit, a fost finanțată a treia tranșă de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă în luna noiembrie, în valoare de 5,5 milioane de lei (circa 250 de mii de euro), relatează MOLDPRES.

Potrivit CNAS, pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară. Plata tuturor prestațiilor sociale se efectuează prin modalitatea de plată selectată de beneficiar şi disponibilă în serviciul guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Serviciul MPay deține calitatea de mecanism unic de achitare a serviciilor publice, colectare a impozitelor, taxelor, amenzilor, majorărilor de întârziere (penalităților) și altor plăți la bugetul public național cu ajutorul instrumentelor de plată disponibile conform legislației cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar.

CNAS reamintește că, pe pagina web oficială www.cnas.gov.md pot fi obținute informații referitor la modul de stabilire, condițiile de acordare, termenele de examinare și determinarea cuantumului indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, dar și verificate online statutul certificatului medical, introducând în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului.

Sursa de informaţie: https://www.moldpres.md/news/2022/11/18/22008799

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post