15 Martie-15 Aprilie – Luna dedicată Pădurii

 15 Martie-15 Aprilie – Luna dedicată Pădurii

Anual, în perioada 15 martie – 15 aprilie, în întreaga lume este marcată Luna Pădurii, informează Regional. Prima celebrare a acestui eveniment a avut loc în Statele Unite ale Americii în anul 1872, având ca obiectiv conștientizarea marilor transformări prin distrugerea unor suprafețe foarte mari de păduri în scopul dezvoltării economico-sociale.

Acest eveniment, desfășurat în fiecare an între 15 martie – 15 aprilie, are în prim plan evidențierea rolului și importanței pădurii în menținerea echilibrului în natură. Tot în această perioadă, pe 21 martie este sărbătorită și Ziua Internațională a Pădurilor.

Pentru a proteja pădurile, acest plămân viu al planetei, adresăm tuturor îndemnul:

  •  Suntem oaspeți privilegiați ai pădurii, să o respectăm!
  • Nu lăsați urme, adunați-vă deșeurile în timpul vizitei în pădure!
  • Nu aprindeți focul, pentru a proteja pădurea de incendii!
  •  Protejați pădurile, nu rupeți arborii, mai ales dacă sunt puieți!
  •  Respectați traseele turistice!
  •  Participați la campaniile de împăduriri când aveți posibilitatea!
  •  Pădurea trebuie să fie un refugiu pentru relaxare și studiu!
  • Haideți să ne implicăm fiecare dintre noi mai mult și mai atent pentru conservarea pădurilor!

Sursa de informație: https://regional.md/15-martie-15-aprilie-luna-dedicata-padurii/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post