𝑵𝒐𝒊 𝒕𝒆-𝒂𝒎 𝒂𝒍𝒆𝒔 𝒄𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒂𝒅𝒖𝒄𝒊 𝒃𝒂𝒏𝒊 𝒊̂𝒏 𝒕̦𝒂𝒓𝒂̆, 𝒏𝒖 𝒄𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒕𝒓𝒊𝒎𝒊𝒕̦𝒊 𝒐𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒕̦𝒂𝒓𝒂̆

 𝑵𝒐𝒊 𝒕𝒆-𝒂𝒎 𝒂𝒍𝒆𝒔 𝒄𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒂𝒅𝒖𝒄𝒊 𝒃𝒂𝒏𝒊 𝒊̂𝒏 𝒕̦𝒂𝒓𝒂̆, 𝒏𝒖 𝒄𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒕𝒓𝒊𝒎𝒊𝒕̦𝒊 𝒐𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒕̦𝒂𝒓𝒂̆

Președintele Moldovei ne servește ca pe un mare succes al ei semnarea ”Acordului privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere ĂŽn agricultură ĂŽn Germania… ÎncepĂŽnd cu anul 2022, cetățenii noștri se vor putea angaja la asemenea munci ĂŽn Germania ĂŽn mod legal, cu protecția socială de rigoare”, – am ĂŽncheiat citatul..

Întreb: 𝗱𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘂 𝗶̂𝘀̦𝗶 𝗱𝗮̆ 𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗰𝗲 𝘀𝗽𝘂𝗻𝗲 cînd face asemenea declarații?

𝗣𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗮𝗺 𝘃𝗼𝘁𝗮𝘁-𝗼 𝗽𝗲 𝗱𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘂 (și nu-mi pare rău că am votat-o) 𝗰𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗮𝗱𝘂𝗰𝗮̆ 𝗱𝗶𝗻 𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗲 pentru agricultura Moldovei, dar nu ca să-i trimită prin străini pe moldovenii mei – la munci grele pe ogoarele nemților, unde se simte o lipsă acută de brațe de muncă necalificate. Că la chestii de-acestea – ”Duceți-vă de pe capul meu, să nu vă văd!” – se pricep și proștii.

De zeci de ori am ĂŽntrebat-o pe doamna Sandu:

– 𝗗𝗲 𝗰𝗲 𝗻𝗼𝗶, 𝗺𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗻𝗶𝗶, 𝗰𝘂𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗶̂𝗻 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮 𝗰𝗮̆𝗽𝘀̦𝘂𝗻𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶? 𝗗𝗲 𝗰𝗲 𝗻𝘂 𝗰𝘂𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗶̂𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮, 𝗽𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗴𝗿𝗮𝘀𝗲 𝗽𝗮̆𝗺𝗶̂𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮, 𝗰𝗮̆𝗽𝘀̦𝘂𝗻𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶?

Întrebarea, răbdătoare, continue să aștepte răspunsul.

Oare Maia Sandu, nu înțelege că 𝗔𝗰𝗼𝗿𝗱𝘂𝗹 cu Germania direct sau indirect, într-o măsură mai mare sau mai mică, 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗱𝗲𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘁̦𝗮̆𝗿𝗶𝗶?

𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗮𝗶𝗲𝗶 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘂 𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁 𝗱𝗲𝗰𝗶̂𝘁 𝘀𝗹𝗮̆𝗯𝘂𝘁̦𝗮̆: e incompetentă. Știam de asta. Noi, totuși, 𝗮𝗺 𝘃𝗼𝘁𝗮𝘁-𝗼 pe Maia Sandu și echipa sa, 𝗱𝗲𝗼𝗮𝗿𝗲𝗰𝗲 𝗮𝘃𝗲𝗮𝗺 𝘃𝗮𝗴𝗮 𝘀𝗽𝗲𝗿𝗮𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗰𝗮̆ 𝘃𝗮 𝗮𝗱𝘂𝗰𝗲 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝗮𝗴𝗿𝗶𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮̆ și moldovenii vor reveni acasă că să cultive căpșune pentru europeni.

Iese că dna Sandu a avut un singur scop: să-și facă cheful? Și l-a făcut: a devenit! Cum s-ar zice, ne-a regulat.

𝗠𝗲𝗹𝗸𝗼, 𝗠𝗮𝗶𝗮! 𝗖𝗮̆𝗰𝗶 𝗻𝗼𝗶 𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝘁̦𝗶 𝗮𝗺 𝗺𝗮𝗶 𝗳𝗼𝘀𝘁.

𝗜𝗠𝗔𝗚𝗜𝗡𝗜:

𝘚𝘰𝘭 𝘯𝘪𝘴𝘪𝘱𝘰𝘴 𝘎𝘦𝘳𝘮𝘢𝘯𝘪𝘢 (𝘴𝘵𝘪̂𝘯𝘨𝘢); 𝘤𝘦𝘳𝘯𝘰𝘻𝘪𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘔𝘰𝘭𝘥𝘰𝘷𝘢 (𝘥𝘳𝘦𝘢𝘱𝘵𝘢).

𝗜̂𝗻𝘁𝗿𝗲𝗯𝗮𝗿𝗲: 𝗱𝗲 𝗰𝗲 𝗻𝗲𝗺𝘁̦𝗶𝗶 𝗿𝗲𝗳𝘂𝘇𝗮̆ 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆𝗻𝗶̂𝗻𝗰𝗲 𝗰𝗮̆𝗽𝘀̦𝘂𝗻𝗲 𝗺𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶, 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗴𝘂𝘀𝘁𝗼𝗮𝘀𝗲 𝗰𝗮̆𝗽𝘀̦𝘂𝗻𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮?

Sursa de informație: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006448533674

Semnat de Viorel Mihail

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post